top of page
foto mijzelf 1.jpg

 In A Magic Forest: natuur in hars sieraden en kunst

Wie ben ik, wat doe ik?

Welkom in mijn webshop. Laat ik mij eerst even voorstellen. Ik ben Mariëlla van Dongen. Samen met mijn man en twee katten Molly en Murphy woon ik midden in de prachtige natuur van de Ooijpolder, tussen de Konikpaarden, Gallowaykoeien en andere dieren die hier in het wild mogen leven.


Van kleins af aan heb ik gehouden van de natuur, sprookjes en mooie sieraden. Deze passies heb ik kunnen samenvoegen in mijn creaties en wil ik graag delen via mijn winkel. Voor In A Magic Forest creëer ik draagbare kunstwerken in de vorm van kenmerkende miniatuurlandschappen in harssieraden, pressepapiers en panorama's. Echte inheemse  bloemen, mossen, paddenstoeltjes, etcetera worden door mijzelf geoogst uit de wilde natuur en zorgvuldig gerangschikt en beschermd onder fijne lagen milleuvriendelijke hars. Ik gebruik hiervoor Ecopoxy of UV poxy, beide zijn eco-vriendelijk. De delicate scènes in de sieraden zijn omarmd in een mooi frame, wat resulteert in een onnavolgbare looking glass die een magische geheime wereld onthult aan degenen die er doorheen kijken. 

Het is haast magisch deze kunstwerkjes te creëren en op deze manier de verwondering en ontroering die ik ervaar in de natuur, tijdens het creëren kan delen met anderen die de natuur liefhebben.

Het is steeds opnieuw bijzonder te ervaren dat mensen stil worden van mijn werk en ontroerd raken, zoals ikzelf ook stil wordt van de natuur en ontroerd raak. 


Ik zoek de allerkleinste bloempjes, paddenstoeltjes, plantenwortels, blaadjes enz. uit de natuur rondom ons huis, om kleine sprookjesachtige miniatuurlandschapjes te maken. Piepkleine stukjes natuur, in de oorspronkelijke vorm zoals het in de natuur groeit, dus niet geplet, 

vereeuwig ik in hars, zodat je altijd de natuur bij je kunt dragen. Het kost mij drie weken om één juweel te creëren en helemaal af te ronden. Het is een arbeidsintensief proces waarbij veel geduld en precisie gevraagd wordt om een mooi bijzonder juweel te creëren. Elk door mij gecreërd juweel is uniek en met veel liefde en respect voor de natuur gemaakt. Respect voor de natuur betekent dat ik nooit een slakkenhuisje zal gebruiken waar nog een slakje in woont en ik gebruik nooit echte vlinders of andere insekten. Ik gebruik Ecopoxy, een millieuvriendelijke hars. Alles wordt mooi maar duurzaam, zonder plastic verpakt en verzonden. 

If you live outside The Netherlands or Belgium and want to order or have questions, do not hesitate to contact me! 

Over ons: Welkom

In A Magic Forest

Natuurjuwelen, met echte stukjes natuur vereeuwigd in hars.

Fluitekruid.jpg
Over ons: Over ons
bottom of page